فشارسنج دیجیتال چیست؟

Digital Pressure Gauge 2341

فشار از کمیت های مورد اندازه گیری بسیار مهم در صنایع مختلف می باشد و بدین ترتیب اندازه گیری دقیق و سریع آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، فشارسنج دیجیتال و یا مانومتر ابزاری است که توانایی اندازه گیری فشار بصورت دیجیتالی با زمان پاسخ دهی کم و با دقت بالا را دارا می باشد و فشار اندازه گیری شده را بر روی صفحه نمایش نشان می دهد. از فشار سنج های دیجیتالی در صنایع مختلف، آزمایشگاه ها، سیستم های گرمایشی، تهویه، بیمارستانها و … استفاده می شود. همچنین در صورتی که فشار سنج دیجیتالی توانایی اندازه گیری فشار کمتر از یک اتمسفر در نقطه ای مشخص را داشته باشد به آن فشار اندازه گیری شده نیز می گویند، همچنین برخی از فشار سنج ها توانایی اندازه گیری فشار و مقایسه آن در دو یا چند نقطه را دارند که به آنها فشارسنج تفاضلی یا فشارسنج دیفرانسیلی می گویند.

یکی از مهم ترین کمیت های مورد اندازه گیری در واحد های صنعتی، کمیت فشار می باشد، به گونه ای که برای تعیین نوع تجهیزات ابزار دقیق معمولا یکی از آیتم هایی که همواره مورد سوال است ، فشار سیستم و در نتیجه ماکزیمم فشار قابل تحمل آن می باشد. از اینرو همواره نیازمند تجهیزاتی هستیم تا با توجه به شرایط محیطی و استاندارد های مربوط بتوانند فشار سیستم را اعلام کنند و با توجه به آن عمل می کنند، به همین منظور فشار سنج های دیجیتال یکی از ابزارهای پرکاربرد در صنایع مختلف می باشد.
فشار سنجها در حقيقت از يك سنسور حساس از نوع استرين گيج ساخته شده كه به كمك مدار الكترونيكي از نوع پل وتسون ميتواند مقادير نيروي وارد شده بر سنسور را به صورت پارامتر الكتريكي و با اسكيل و كاليبره مناسب به فشار نشان دهد . فشار سنجها ديجيتال امكانات بيشتري به اپراتور از لحاظ تغيير واحدهاي ، يا ثبت مقادير ماكزيمم و مينيمم در حافظه داخلي و همچنين امكان كاليبره كردن آسان مي دهند. از معايب آنها ميتوان به اين نكته اشاره كرد كه براي اپراتور گيج هاي آنالوگ ملموس تر بوده و براي مقايسه بصري بين مقادير راحت تر است .
فشار سنج های دیجیتال نسبتا شبیه به فشار سنج های آنالوگ به نظر میرسد با این تفاوت که به شما امکان اندازه گیری فشار را با قابلیت و دقت بالاتر می دهند . اپراتور به راحتی با فشار کلیدهای روی دستگاه می توانید رنج های فشار را تغییر دهید یا دستگاه را کالیبره نماید . در مدل های پیشرفته تر امکان ذخیره اطلاعات فشاری و همچنین قابلیت کالیبراسیون در نظر گرفته شده است. در مواردی که دقت بالا مورد نیاز باشد این فشار سنج های جایگزین مناسبی برای گیج های فشار آنالوگ می باشند. در بعضی مدلهای این فشارسنج ها علاوه بر نمایش مقدار فشار می توانند به عنوان پرشر سوئیچ و یا حتی پرشر ترانسمیتر از دستگاه استفاده کرد.

انواع فشارسنج دیجیتال

فشار سنج های دیجیتال را با توجه به نوع کاربرد می توان به انواع زیر تقسیم کرد:

• فشارسنج دیجیتال
• فشارسنج دیجیتال هواگاز
• فشارسنج دیجیتال روغنی
• فشارسنج دیجیتال تفاضلی
• فشارسنج دیجیتال نیتروژن
• فشارسنج دیجیتال خلاء
• فشارسنج دیجیتال دیافراگمی
• فشارسنج دیجیتال اکسیژن

همچنین فشار سنج های دیجیتال آزمایشگاهی با توجه به نوع پراب به دو دسته فشار سنج پراب سر خود و فشار سنج پراب مجزا تقسیم می شوند.

موارد مهم در انتخاب یک فشار سنج دیجیتال

• محدوده اندازه گیری (کمترین و بیشترین فشار قابل اندازه گیری)
• دقت اندازه گیری
• امکان تبدیل واحدهای مختلف فشار m bar, psi, Kg/cm^2, mm/Hg, inch/Hg, meter/H2O, inch/H20, Atmosphere
• قابلیت اتصال به کامپیوتر
• کالیبره کردن خودکار
• قابلیت ذخیره سازی فشار حداقل , حداکثر و متوسط
• زمان پاسخ دهی
• اندازه صفحه نمایش و رزولوشن آن

مزایا و معایب فشار سنج دیجیتال

فشار سنج های دیجیتال از مبدل های فشار برای نمایش قرائت فشار روی نشانگر دیجیتال استفاده می کنند. آنها بر اساس تنظیماتی که کاربر قبل از اندازه گیری وارد می کند ، نتایج سریع و خوانایی واضحی را ارائه می دهند. فشار سنج های دیجیتال با اطمینان عمل می کنند و قرائت های مداوم را ارائه می دهند .

جوانب مثبت: چندین ویژگی اصلی وجود دارد که به فشار سنج های دیجیتال نسبت به نمونه های آنالوگ خود برتری دارد.

ماندگاری – فشار سنج های دیجیتال قادر به عملکرد بدون خرابی در دمای شدید ، شرایط خطرناک و مناطقی هستند که تحت لرزش مکانیکی سنگین قرار دارند. آنها برای مقاومت در برابر شرایط خطرناک و ترک خوردگی ساخته می شوند ، آنها به طور معمول از آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ با چهره های پلاستیکی ضخیم و مقاوم در برابر ترک ساخته می شوند تا از آنها در برابر ضربه ، قطره ، آوارهای پرنده و مواد شیمیایی خطرناک محافظت کنند. در نتیجه ، مقاومت آنها در برابر سنبله های لرزش و فشار بیش از حد بیشتر از گیج های آنالوگ است.
کالیبراسیون – فشار سنج دیجیتال کالیبره شده بسیار مطمئن تر از فشار سنج با خروجی آنالوگ کالیبره می شود. کالیبراسیون فشار سنج دیجیتال با استفاده از نرم افزار انجام می شود ، بنابراین دقیق تر است.
گزینه های سفارشی سازی – فشار سنج های دیجیتال را می توان متناسب با برنامه شما سفارشی کرد – می توانید ویژگی ها را اضافه و حذف کنید و واحدهای مهندسی را تغییر دهید. برخی از فشار سنج های دیجیتال توانایی ایجاد واحدهای سفارشی را دارند که اجازه می دهد فشار در واحدهای گشتاور یا نیرو یا درصورت نیاز برنامه های سفارشی نشان داده شود. این برای فشار سنج های آنالوگ تقریباً غیرممکن است – برای تغییر واحد باید کل صفحه شماره گیری شود. بسیاری از فشار سنج های دیجیتال نیز به طور خودکار قرائت کم و زیاد را ثبت می کنند ، بنابراین می توان به سرعت به این اطلاعات مهم مراجعه کرد – معمولاً با فشار دادن یک دکمه. فشار سنج های آنالوگ به نشانگرهای دنباله دار احتیاج دارند که تنظیم آنها کمی دردسر ساز است و دقیق نیستند. و یک مزیت بزرگ فشار سنج های دیجیتال در جمع آوری اطلاعات است. فشار سنج های هیدرولیک دیجیتال شامل خروجی برای ارسال نتایج به رایانه ، دیتالاگر یا ابزار دیگر برای داده یا تجزیه و تحلیل هستند.
خوانایی – فشار سنج های دیجیتال در صفحه نمایش بزرگ و به راحتی قابل خواندن هستند. اکثر آنها دارای نور پس زمینه روشن نیز هستند. خواندن از یک فشار سنج آنالوگ همیشه به تفسیر محل سوزن نیاز دارد. در بعضی از برنامه ها ، جایی که قرائت ها باید از فاصله دور انجام شود ، یا چندین بار باید فشار را به طور همزمان اندازه گیری کرد ، اغلب فشار سنج آنالوگ به دلیل ماهیت سریع و در یک نگاه تجسم سوزن روی صفحه ترجیح داده می شود. اما فشار سنج آنالوگ اغلب به دلیل خطای اختلاف منظر اشتباه خوانده می شوند ، جایی که به نظر می رسد شماره گیر در موقعیت های مختلفی مبتنی بر زاویه شخصی که داده ها را تفسیر می کند ، قرار دارد.

نکات منفی: به خاطر داشته باشید که فشار سنج دیجیتال همیشه به منبع تغذیه احتیاج دارد ، بنابراین اگر برنامه شما به استفاده بسیار نادر از فشار سنج نیاز دارد ، ممکن است گزینه ایده آل نباشد. باتری ها برای همیشه دوام نمی آورند ، به خصوص وقتی ماه ها روی یک قفسه مانده باشند. همچنین تشخیص اینکه فشار سنج دیجیتال به گواهینامه های خاصی احتیاج دارند که در بعضی از صنایع اجباری است (معمولاً وقتی در مکان های خطرناک استفاده می شود) و بهترین روش در بعضی دیگر نیز مهم است. فشار سنج های آنالوگ نیازی به گواهینامه ندارند.

هیچ بحثی در مورد مقایسه فشار سنج های آنالوگ و دیجیتال با در نظر گرفتن هزینه کامل نخواهد بود. از آنجا که گیج های دیجیتال از ریزپردازنده ها و تجهیزات پیشرفته استفاده می کنند ، گرانتر هستند. با این حال ، فشار سنج های آنالوگ اغلب از کار می افتند – آنها چندان قابل اعتماد نیستند و اغلب باید کالیبراسیون و جایگزین شوند ، بنابراین آنچه که در ابتدا فکر می کنید که پس انداز می کنید (قیمت) ممکن است در طولانی مدت هزینه بیشتری برای شما داشته باشد.

مرجع ابزاردقیق ایران
ارسال دیدگاه