تفاوت فیوز مینیاتوری و کلید محافظ جان چیست؟
بسیاری از افراد به جای استفاده از کلید محافظ جان از فیوز مینیاتوری استفاده می کنند زیرا در گذشته فیوز مینیاتوری تنها گزینه موجود بود. بنابراین ، بسیاری از افراد به جای کلید محافظ جان از کلید مینیاتوری استفاده می کنند. در مورد کلید محافظ جان به راحتی می توان منطقه ی خطای مدار الکتریکی را تشخیص داد. وقتی خطایی در مدار وجود داشته باشد ، فیوز مینیاتوری قطع می شود. از طرف دیگر ، برای تعمیرات و نگهداری و تعویض مجدد استفاده از فیوز مینیاتوری بسیار ساده است. خوب ، در این مقاله ، ما به شما خواهیم گفت تفاوت بین فیوز مینیاتوری و کلید محافظ جان چیست ، ادامه مقاله را مطالعه بفرمائید!
فیوز مینیاتوری (قطع کننده مدار مینیاتوری)
همانطور که همه ما می دانیم ، همه فیوزها (نحوه بررسی فیوز) برای اهداف ایمنی و کنترل باید با فیوز مینیاتوری جایگزین شوند. فیوز مینیاتوری ها دستگاه های الکترومکانیکی هستند که برای محافظت از مدار الکتریکی در برابر جریان اضافی استفاده می شوند. بدون هیچ گونه تعمیری با دست قابل بسته شدن است. فیوز مینیاتوری به عنوان گزینه سوئیچ فیوز در بیشتر مدارها استفاده می شود. برخلاف فیوز ، فیوز مینیاتوری پس از خرابی هربار نباید تعویض شود زیرا می توان پس از تعمیر از آن مجدداً استفاده کرد. ( آموزش نصب فیوز مینیاتوری در تابلو برق )
یکی دیگر از مزایای بزرگ فیوز مینیاتوری ، این است که تشخیص مشکل آن بسیار آسان است. هر زمان خطایی در مدار وجود داشته باشد ، سوئیچ به طور خودکار پایین می آید و از این طریق به ما اطلاع می دهد که خطایی رخ داده است. سپس می توانیم به صورت دستی برویم و فیوز مینیاتوری را پشتیبان گیری کنیم و دوباره جریان برق شروع به کار می کند.
فیوز مینیاتوری دورمن اسمیت دو پل 32 آمپر مدل MT2PB32
فیوز مینیاتوری چهار فاز 25 آمپر دورمن اسمیت مدل MT4PB25
فیوز مینیاتوری سه پل 50 آمپر دورمن اسمیت مدل MS3PC50
فیوز مینیاتوری دورمن اسمیت سه پل 50 آمپر مدل MT3PC50
مشخصات فیوز مینیاتوری
1) میزان جریان تا حداکثر 100 آمپر
2) ویژگی های تریپ به طور معمول قابل تنظیم نیستند.
3) دارای انواع حرارتی یا حرارتی – مغناطیسی می باشد.
ساختار فیوز مینیاتوری
فیوز مینیاتوری ها معمولاً از مکانیزم های عملکردی ، کنتاکت ها ، دستگاه های محافظتی ، سیستم های خاموش کردن آرک و غیره تشکیل شده اند.
کلید محافظ جان (مدار قطع کننده جریان باقی مانده)
کلید محافظ جان (قطع کننده مدار باقیمانده جریان) یا RCD (دستگاه باقیمانده جریان) با هدف محافظت از افراد در برابر خطر برق گرفتگی و آتش سوزی است که به طور کلی به دلیل سیم کشی نادرست ایجاد می شود. کلید محافظ جان نیز در صورت بروز خطای نشتی جریان زمین در مدار بسیار مفید است.
کلید محافظ جان در اصل یک سیم کشی الکتریکی است که در صورت تشخیص عدم تعادل یا عدم تطابق جریان برق ، قطع یا متوقف می شود. بهترین قسمت در مورد کلید محافظ جان این است که برای کنترل کردن جریان الکتریکی نامتعادل زمان زیادی لازم ندارد. برای کلید محافظ جان فقط حدود 20 میلی ثانیه زمان لازم است. کلید محافظ جان اساساً یک از تجهیزات سنجش جریان است که برای کنترل مدار ولتاژ پایین در برابر خطا استفاده می شود. کلید محافظ جان یک سوئیچ است که برای خاموش کردن مدار در صورت وجود خطا استفاده می شود.
کلید محافظ جان دو پل 25 آمپر دورمن اسمیت مدل ME25/30/2
کلید محافظ جان چهار پل 40 آمپر شرکت دورمن اسمیت مدل ME40/30/4
کلید محافظ جان دو پل 32 آمپر دورمن اسمیت مدل ME32/30/2
کلید محافظ جان دو پل 16 آمپر دورمن اسمیت ME16/30/2
کلید محافظ جان 32 آمپر چهار پل دورمن اسمیت مدل ME32/30/4
کلید محافظ جان چرا لازم است؟
دو نوع عیب الکتریکی وجود دارد که بسیار خطرناک است. یکی این است که به دلیل مقدار بالای جریان اتصال کوتاه ، خطای جریان زیادی وجود داشته باشد که می تواند توسط فیوز مینیاتوری محافظت شود. دوم این است که جریان نشتی زمین به دلیل خیس بودن دست های شخص بوج
ود می آید و آنگاه یک فیوز مینیاتوری نمی تواند این خطا را تشخیص دهد ، در حالی که توسط کلید محافظ جان قابل تشخیص است. اصل ترین عملکرد کلید محافظ جان این است که وقتی جریان از طریق وسایل جریان می یابد ، ممکن است به طور کامل برگردد. تفاوت میلی آمپر وجود دارد و ممکن است منبع تغذیه را در مدار شناسایی و قطع کند. وقتی جریان از وسایل خارج می شود ، آن را به عنوان جریان باقیمانده می شناسند. کلید محافظ جان به گونه ای طراحی شده است تا بتوان تفاوت بین مقادیر
جریان باقیمانده بین سیم های زنده و خنثی را مقایسه کرد. اگر بین مقدار فعلی یک تغییر جزئی وجود داشته باشد ، باعث می شود کلید محافظ جان مدار را قطع کند. اکنون می توان گفت که کلید محافظ جان تفاوت بین مقدار جریان را در فاز و خنثی حس می کنند و می توانند مدار را قطع کنند.
در قطع کننده مدار کلید محافظ جان ، دکمه های روشن و خاموش با کمک پنجره ای که در بالای محفظه قرار دارد به وضوح قابل مشاهده است. با استفاده از فن آوری پیشرفته ، برخی از تولید کنندگان با محافظت کلی در برابر اتصال کوتاه و همچنین خطای نشتی زمین تجهیز دیگری تولید می کنند، این دستگاه با نام RCBO نیز شناخته می شود. در چنین شرایطی ، فیوز مینیاتوری مورد نیاز نیست.
چگونه از لوازم جانبی نشتی استفاده کنیم؟
لوازم جانبی نشتی باید همراه با فیوز مینیاتوری استفاده شود. پس از نصب و سیم کشی ، دکمه تست نشتی لوازم جانبی نشت را فشار دهید تا وضعیت نشت مصنوعی کوتاه مدت ایجاد شود تا بررسی شود آیا لوازم نشتی می توانند عمل کنند یا خیر. دکمه تست باید یک بار در ماه آزمایش شود تا عملکرد لوازم جانبی نشتی بررسی شود. در صورت اضافه بار یا اتصال کوتاه ، دسته فیوز مینیاتوری عمل کرده و دسته لوازم جانبی نشتی عمل نمی کند. وقتی ماشه نشتی رخ می دهد ، هر دو دسته عمل می کنند. هنگام تنظیم مجدد ، ابتدا دسته لوازم جانبی نشت باید تنظیم شود. قبل از از بین رفتن علت نشت ، دسته فیوز مینیاتوری و دسته لوازم جانبی نشت را نمی توان دوباره تنظیم کرد.
Isolator
قطع کننده مدار همیشه مدار را قطع می کند اما در صورت تماس باز قطع کننده مدار ، از نظر فیزیکی نمی توان آن را از خارج قطع کرد و به همین دلیل منطقه ” Do not touch” مدار الکتریکی محسوب می شود. بنابراین ، Isolator ها برای ایمنی ایجاد می شوند تا بتوان قبل از لمس مدار ، وضعیت بخش مدار را مشاهده کرد. Isolator یک سوئیچ است که در صورت نیاز بخشی از سیستم مدار را جدا می کند. Isolator های الکتریکی قسمت جداگانه ای از سیستم هستند که برای نگهداری ایمن ایجاد می شوند. از Isolator ها به طور کلی در انتهای قطع کننده برای تعمیر یا تعویض استفاده می شود.
تفاوت اصلی بین فیوز مینیاتوری ، کلید محافظ جان و Isolator
Isolator ها به طور کلی در سیستم قدرت استفاده می شوند در حالی که از طرف دیگر ، فیوز مینیاتوری قطع کننده مدار است. Isolator ها وسیله ای هستند که به صورت دستی کار می کنند و برعکس ، قطع کننده مدار وسیله ای است که به طور خودکار کار می کند. Isolator ها هنگام بروز نقص ، بخشی از ماده را قطع می کنند. دستگاه های دیگر مانند فیوز مینیاتوری و کلید محافظ جان بدون هیچ گونه وقفه ای کار می کنند. قطع کننده مدار دستگاه قطع کننده مدار خودکار یا فیوز مینیاتوری است که کل سیستم را از بین می برد و در صورت بروز هرگونه خطا ، فیوز مینیاتوری از سیم ها در برابر آسیب محافظت می کند. در حالی که از طرف دیگر ، دستگاه جریان باقیمانده از مشکلات تهدید کننده زندگی محافظت می کند. کلید محافظ جان جریان نشت را تشخیص می دهد و از شوک الکتریکی محافظت می کند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.