I. انواع ضخامت سنج پوشش چیست؟
ضخامت سنج پوشش گاهی اوقات به عنوان رنگ سنج نامیده می شود. با این حال، عملکرد آنها اندازه گیری ضخامت مواد پوشش برای تعیین سطح حفاظت از مواد پوشش داده شده است، که اغلب به عنوان زیرلایه شناخته می شود. جالب توجه است که سه دسته کلی ضخامت سنج پوشش شامل ضخامت سنج پوشش دیجیتال، مخرب و مکانیکی وجود دارد که همگی دارای مناطق کاربردی خاص هستند.
ضخامت سنج های پوشش دیجیتال اغلب بسیار متنوع هستند زیرا بازرسان از آنها برای اندازه گیری ضخامت پوشش تقریباً هر ماده از جمله مواد آهنی و غیر آهنی استفاده می کنند. آنها همچنین با اندازه گیری ضخامت قابل تکرار بسیار دقیق هستند.
از طرفی ضخامت سنج های پوشش مخرب برای رنگ های چند لایه و زیرلایه های غیر فلزی مناسب هستند. با این حال، آنها برای مناطق شغلی پرخطر مانند محیط های زیر آب یا محیط های بسیار قابل اشتعال که ضخامت سنج های پوشش مکانیکی مناسب ترین هستند، ایده آل نیستند.
II. کاربردهای اندازه گیری ضخامت پوشش چیست؟
اندازهگیری ضخامت پوشش روی قطعات اغلب در عملیاتهای مختلف صنعتی و خانگی یافت میشود. از جمله:
برای مواد پوشش معمولی:
این مواد شامل رنگ، پلاستیک و لعاب هستند.
پوشش های عایق:
رنگ، لعاب، پلاستیک و سرامیک به عنوان پوشش های عایق بر روی اجزای سازنده عمل می کنند که بازرسان باید الزامات طراحی را بررسی کنند.
پوشش های غیر آهنی:
شامل کروم، برنج، سرب، روی و مس است.
پوشش های فرو مغناطیسی:
نیکل آبکاری شده یک نمونه معمولی از پوشش فرومغناطیسی است.
برای مواد زیرلایه معمولی:
شامل بسترهای عایق و زیرلایه های غیر آهنی مانند قلع و آلومینیوم.
زیرلایه های عایق:
پلاستیک ها، اپوکسی ها و شیشه ها اغلب به عنوان زیرلایه های عایق استفاده می شوند و برای تعیین کیفیت نیاز به ضخامت سنج های پوشش دارند.
زیرلایه های غیر آهنی:
آلومینیوم، برنز و مس نمونه های معمولی از بسترهای غیرآهنی هستند که نیاز به ضخامت سنج پوشش دارند.
زیرلایه های فرو مغناطیسی:
استفاده از نیکل آبکاری شده برای پوشش های فرومغناطیسی اغلب به ضخامت سنج پوشش برای ارزیابی کیفیت نیاز دارد.
برای کاربردهای اندازه گیری پوشش معمولی:
کاربردهای مختلف به ضخامت سنج های پوشش، از جمله پوشش های عایق با موادی مانند رنگ، پلاستیک و مینا نیاز دارند.
تشخیص صافکاری خودرو:
سطوح تمام شده در صنعت خودروسازی برای تعیین کیفیت و ارزش محصول بسیار مهم است. یک سطح ضعیف به نظر می رسد که ارزش کمی دارد.
اندازه گیری صنعتی عمومی:
اندازهگیری صنعتی پوششها، بهویژه روی زیرلایههای فلزی، به ویژه در کاربردهای ضد خوردگی رایج است.
III. هنگام خرید ضخامت سنج پوشش به چه نکاتی توجه کنیم؟
تصمیم گیری در مورد مناسب ترین ضخامت سنج پوشش برای ارزیابی کیفیت پوشش ها گاهی اوقات می تواند چالش برانگیز باشد. شما به درک کاملی از الزامات بازرسی نیاز دارید. مهمتر از همه، بررسی دقیق برخی از عوامل و ویژگی های حیاتی برای این فرآیند ضروری است. در اینجا عناصر حیاتی وجود دارد که هرگز نباید هنگام خرید ضخامت سنج پوشش به آن بی اعتنا باشید.
وضوح
ضخامت سنج های پوشش با وضوح بالاتر اغلب نمایش بصری بهتری از اندازه گیری ضخامت را برای بازرس ارائه می دهند. به عنوان مثال، وضوح 0.01 mil جزئیات بیشتری نسبت به وضوح 0.001 mil ارائه می دهد.
سرعت
سرعت سنج ضخامت پوشش در گرفتن قرائت به دستیابی به بازرسی سریعتر کمک می کند. دستگاهی که می تواند 50 تا 60 خوانش در دقیقه انجام دهد، در کمترین زمان ممکن زمین زیادی را پوشش می دهد و ارزیابی را سریعتر به پایان می رساند.
محدوده اندازه گیری و دقت
معمولاً حداکثر و حداقل ضخامت قابل اندازه گیری توسط ضخامت سنج پوشش، محدوده آن را تعیین می کند و دقت آن سطح تحمل قابل قبول خطای تعبیه شده در آن است. این پارامترها هنگام جستجوی یک ضخامت سنج پوشش مناسب ضروری هستند. هرچه دقت و برد بالاتر باشد، دستگاه بهتر است، اگرچه این ممکن است به معنای قیمت بالاتر نیز باشد. به طور معمول، دقت ضخامت سنج پوشش اغلب ± (3٪ + 1um) است اما می تواند بر اساس مواد تحت بازرسی تغییر کند.
نوع مواد
شناسایی موادی که ضخامت سنج پوشش می تواند اندازه گیری کند به همان اندازه مهم است که برخی به طور خاص برای مواد منفرد مانند آلومینیوم یا فولاد مناسب هستند. با این حال، برخی از آنها به گونه ای طراحی شده اند که به شما امکان می دهند هم مواد و هم مواد بیشتر را بررسی کنید تا بتوانید بازرسی های بیشتری انجام دهید.
باتری و برق
ضخامت سنج های پوشش، انرژی را از انواع باتری های مختلف، از جمله باتری های AAA و باتری های قابل شارژ دریافت می کنند. اما دستگاه های قابل شارژ با باتری به دلایل واضحی مانند گزینه های راحتی و شارژ، از جمله شارژرهای USB ترجیح داده می شوند. با این حال، سایر دستگاه های اندازه گیری پوشش اصلاً به باتری نیاز ندارند.
نمایشگر
انواع مختلف ضخامت سنج پوشش از انواع مختلفی از خروجی برای خواندن استفاده می کنند. در حالی که برخی دارای یک مقیاس جانبی برای نشان دادن مقادیر خوانش هستند، برخی دیگر یک صفحه نمایش برای مشاهده قرائت ها برای شما دارند. اگرچه دستگاههای دارای صفحه نمایش برای استفاده آسان بهتر هستند، اما باید اطمینان حاصل کنید که خوانشهای نمایش داده شده روی صفحه نیز بدون شلوغی قابل خواندن هستند.
وزن و اندازه
قابل حمل بودن دستگاه نیز عامل مهمی است که باید در انتخاب ضخامت سنج پوشش در نظر بگیرید زیرا حمل بدون هیچ مشکلی را امکان پذیر می کند. از این رو وزن و اندازه دستگاهی که انتخاب کرده اید به میزان قابل توجهی قابلیت حمل این دستگاه را تعیین می کند.
IV. چگونه ضخامت سنج پوشش را انتخاب کنیم؟
بسیاری از عوامل اغلب تعیین کننده انتخاب ضخامت سنج پوشش مناسب هستند. با این حال، نوع مواد پوشش و روش اندازهگیری ضخامت اغلب این عوامل را تعیین میکنند. شما معمولاً قاضی مهم ترین عواملی هستید که باید در انتخاب هر ضخامت سنج پوشش برای نیازهای بازرسی خود در نظر بگیرید. در اینجا عناصر ضروری برای انتخاب ضخامت سنج پوشش دقیق وجود دارد.
تامین کننده و نام تجاری
سابقه یا نام تجاری تامین کننده در انتخاب ضخامت سنج پوشش بسیار مهم است. برخی از مارک ها برای ضخامت سنج های پوششی با دقت پایین شناخته شده اند که اغلب برای مصارف خانگی مناسب هستند. انتخاب چنین برندها یا تامین کنندگانی برای کاربردهای صنعتی ممکن است بهترین تصمیم نباشد.
موقعیت اندازه گیری
موقعیت اندازه گیری اغلب به صافی و عرض سطح اشاره دارد. یک ضخامت سنج پوشش با دقت بالا ممکن است زمانی مناسب باشد که این پارامترها قابل توجه باشند. از سوی دیگر، اشیاء کوچکتر فقط به یک ضخامت سنج پوشش عمومی با دقت کلی تری نیاز دارند که کافی است.
اندازه مواد اندازه گیری شده
اندازه مهم است. و در انتخاب ضخامت سنج پوشش مناسب، اندازه ماده مورد بررسی یک نکته ضروری است. برخی از دستگاههای اندازهگیری پوشش برای پیچها، و مهرههای کوچک ایدهآل هستند. اما وقتی صحبت از اجزای بزرگتر می شود، به ضخامت سنج پوشش راحت تری نیاز است. حتی ممکن است به وسایلی نیاز داشته باشید تا عملیات را برای اجسام عظیم مناسب تر کنید.
محدوده اندازه گیری
انتخاب یک ضخامت سنج پوشش با محدوده اندازه گیری مناسب ضروری است. با این حال، نوع پوشش روی جسم به طور قابل توجهی بر محدوده اندازه گیری مورد نیاز برای ضخامت سنج پوشش تأثیر می گذارد. اغلب، محدوده ضخامت 0 تا 2000 میکرومتر قابل قبول است، اما برای پوشش های ضخیم تر که در کاربردهای ضد خوردگی و نسوز استفاده می شوند، ممکن است محدوده ضخامت 0 تا 5000 میکرومتر مورد نیاز باشد.
دقت ابزار
بسته به هدف شما از استفاده از ضخامت سنج پوشش، سطح دقت مورد نیاز ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد و همچنین ممکن است بر انتخاب ضخامت سنج پوشش تأثیر بگذارد. به طور کلی، استفاده خانگی یا خانگی از ضخامت سنج های پوشش به بالاترین سطح دقت نیاز ندارد، و ممکن است یک دستگاه ارزان قیمت در سطح اولیه کافی باشد. با این حال، استفاده صنعتی اغلب به دقت بالاتری نیاز دارد و ضخامت سنج پوشش تخصصی تری مناسب خواهد بود.
قیمت
بودجه شما یک عامل تعیین کننده مهم در انتخاب یک ضخامت سنج پوشش مناسب است. قیمتی که یک تامین کننده برای ارائه یک ضخامت سنج پوشش به شما پیشنهاد می دهد، تعیین کننده ضروری برای انتخاب شما خواهد بود، زیرا بودجه شما در هنگام انتخاب ضخامت سنج پوشش مورد توجه اولیه است.
سهولت استفاده
انتخاب یک ضخامت سنج پوشش که استفاده از آن دشوار است می تواند هنگام انتخاب ضخامت سنج پوشش، مشکل ساز باشد. یک دستگاه شهودی تر با نمایشگر خوانا هنگام اندازه گیری ضخامت پوشش، استرس کمتری به شما می دهد. همچنین در حین انجام بازرسی شما را موثرتر و سریعتر می کند. علاوه بر این، کاربر جدید بدون گذراندن آموزش های دقیق برای استفاده از آن، به سرعت متوجه می شود که چگونه کار می کند.
ورود داده ها
برخی از ضخامت سنج های پوشش هیچ گونه سازگاری با کامپیوتر را ارائه نمی دهند. به این ترتیب، شما فقط میتوانید دادههایی را که جمعآوری کردهاید در یک صفحه کاغذ یا یک کتاب چاپی وارد کنید. با این حال، برخی از تولیدکنندگان، نرم افزار اختصاصی را در اختیار شما قرار می دهند که به شما امکان می دهد دستگاه اندازه گیری خود را به رایانه خود متصل کنید تا بتوانید داده هایی را که جمع آوری کرده اید مستقیماً در رایانه خود وارد کنید.
ملاحظات دیگر
ممکن است لازم باشد عوامل دیگری مانند اتوماسیون ابزار، حداقل و حداکثر مساحت قابل اندازه گیری، حداقل منحنی قابل اندازه گیری و توانایی جمع آوری داده های ضخامت سنج پوشش را در نظر بگیرید. این ملاحظات همچنین در انتخاب یک دستگاه اندازه گیری ضخامت پوشش مناسب برای نیازهای ارزیابی کیفیت خاص شما بسیار مهم هستند.
اینستروسنتر ارائه دهنده انواع ضخامت سنج ها از جمله ضخامت سنج رنگ و پوشش می باشد جهت مشاهده و خرید این ضخامت سنج ها می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.